1. Hoe zien de kosten voor deze sensor eruit?
  De adviesprijs en actieprijs van deze sensor zijn nog niet bekend op dit moment. Zodra hierover meer bekend wordt dan zullen alle geinteresseerden die zich via het formulier hebben aangemeld, hiervan op de hoogte worden gebracht.

 2. Is er ook een abonnement van toepassing bij deze sensor?
  Ja, de sensor maakt gebruik van het LORA-netwerk om alarmeringen door te geven en hiervoor is een abonnement noodzakelijk. 

 3. Wat is de huidige situatie rondom de actie met de sensoren?
  Door de bijzondere corona-maanden en zomervakantie hebben we helaas vertraging opgelopen met het organiseren van de actie. In de maanden september en oktober hopen we dit verder vorm te gaan geven. De actie komt er dus zeker wel, maar helaas wat later in dit jaar dan oorspronkelijk gepland.

 4. Kan de sensor ook via Wifi functioneren?
  Nee, deze sensor werkt niet via Wifi maar uitsluitend via LORA. LORA is landelijk dekkend netwerk wat betekent dat de sensor met signalering in heel Nederland zal functioneren. Je hoeft je bij deze sensor dus geen zorgen te maken over connectiviteit.

 5. Komt er ook een sensor die wel Wifi ondersteund?
  Op dit moment zijn we nog aanvullende testen aan het doen met een andere sensor die alleen WIFI ondersteund en dus echt afhankelijk is van een Wifi-signaal bij de auto. Op dit moment is deze sensor nog niet volledig geschikt om auto-inbraken te alarmeren op de wijze die gewenst is. 

 6. Ik woon buiten de gemeente Barneveld, kan ik ook meedoen aan de actie?
  Deze actie is primair gericht op de gemeente Barneveld, waarbij het verkooppunt ook in deze gemeente gerealiseerd zal worden. Ook de gemeente Putten heeft zich gemeld om mee te kunnen doen aan de actie (waarbij bewoners dan t.z.t. de sensor wel moeten aanschaffen in onze gemeente). Wij gaan dus geen verkooppunt organiseren buiten onze gemeente Barneveld.

 7. Is het verkooppunt al bekend waar de sensoren verkocht gaan worden?
  Nee, op dit moment is het verkooppunt nog niet bekend. Dit zal wel een lokale ondernemer worden uit Barneveld of Voorthuizen.

 8. Wie zijn de organisatoren van deze actie mbt inbraaksensoren?
  De pilot met sensoren is georganiseerd door de coordinatoren Ruben Karrenbeld (De Burgt), Renzo Kok (Vliegersveld/DeVaarst) en René Oosterom (Veller) samen met de gemeente Barneveld. Deze is verkoopactie wordt op vrijwillige basis georganiseerd door de drie coordinatoren in samenspraak met de betreffende partijen. Eerste aanspreekpunt voor deze actie is : René Oosterom (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-13115522)

 9. Waarom wordt er door de coorindatoren deze actie georganiseerd?
  Als coordinatoren willen we er alles aan doen om auto-inbraken in onze gemeente en wijken tegen te gaan. De auto-inbraken zijn al jaren een probleem om te signaleren en wij willen de bewoners een mogelijkheid bieden om zelf iets te kunnen doen aan de auto-inbraken. 

 10. Is het verplicht om mee te doen aan de actie mbt de sensoren?
  Nee, als je het formulier invuld om interesse te tonen dan wordt je op de hoogte gehouden over de stand van zaken en krijg je tzt de aanbieding voor de sensor in je mailbox. Iedereen staat vrij om er dan wel of geen gebruik van te maken.

 11. Hoelang zal de actie gaan duren?
  De actie mbt de inbraaksensoren zal een beperkte periode gaan duren (exacte duur nog niet bekend), daarna zal de normale adviesprijs gaan gelden.

 12. Kan ik ook een sensor kopen en aan de actie meedoen als ik het formulier niet ingevuld heb?
  Mogelijk wel, maar de bewoners die hun interesse hebben kenbaar gemaakt, zullen als eerste de gelegenheid krijgen om de sensor aan te schaffen. Afhankelijk van voorraad en levertijd wordt het mogelijk opengesteld voor anderen, maar dat is nog niet met zekerheid te zeggen.